Υλικά:
- 1 έτοιμη ζύμη για πίτσα
- 150 ml σάλτσα ντομάτας για πίτσα
- 100 γρ ζαμπόν, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 100 γρ μπέικον, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 200 γρ τυρί γκούντα, τριμμένο
- Φρέσκια ντομάτα, κομμένη σε ροδέλες
- 100 γρ φέτα, τριμμένη ή κομμένη σε κύβους
- Ελληνικές ελιές, αποκοκκινισμένες και κομμένες σε ροδέλες (προαιρετικά)
- Ρίγανη για πασπάλισμα
- Ελαιόλαδο για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C.
- Απλώστε την έτοιμη ζύμη σε ένα ταψί πίτσας.
- Απλώστε τη σάλτσα ντομάτας πάνω στη ζύμη, αφήνοντας λίγο περιθώριο στις άκρες.
- Προσθέστε τις ροδέλες ντομάτας.
- Πασπαλίστε με το τυρί γκούντα και τη φέτα.
- Τοποθετήστε το ζαμπόν και το μπέικον πάνω από τα τυριά.
- Προσθέστε τις ελιές (αν το επιθυμείτε).
- Πασπαλίστε με ρίγανη και, αν θέλετε, με λίγο ελαιόλαδο.
- Ψήστε για 12-15 λεπτά ή μέχρι το τυρί να λιώσει και οι άκρες να ροδίσουν.
Αυτή η συνταγή συνδυάζει την πλούσια γεύση των αλλαντικών με την φρεσκάδα της φέτας και την ξεχωριστή γεύση των ελληνικών ελιών, δίνοντας μια ελληνική πινελιά στην κλασική πίτσα. Καλή σας απόλαυση! 🍕
Στο magazine-Jim Kiriakopoulos θα ξαναπούμε για εύκολη Ελληνική πίτσα.