Ελληνική Πίτσα-220°C-φέτα-σάλτσα ντομάτας-τυρί γκούντα-Φρέσκια ντομάτα-ζύμη-Ελληνικές ελιές-Ελαιόλαδο

Υλικά:

  • 1 έτοιμη ζύμη για πίτσα
  • 150 ml σάλτσα ντομάτας για πίτσα
  • 100 γρ ζαμπόν, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ μπέικον, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ τυρί γκούντα, τριμμένο
  • Φρέσκια ντομάτα, κομμένη σε ροδέλες
  • 100 γρ φέτα, τριμμένη ή κομμένη σε κύβους
  • Ελληνικές ελιές, αποκοκκινισμένες και κομμένες σε ροδέλες (προαιρετικά)
  • Ρίγανη για πασπάλισμα
  • Ελαιόλαδο για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C.
  2. Απλώστε την έτοιμη ζύμη σε ένα ταψί πίτσας.
  3. Απλώστε τη σάλτσα ντομάτας πάνω στη ζύμη, αφήνοντας λίγο περιθώριο στις άκρες.
  4. Προσθέστε τις ροδέλες ντομάτας.
  5. Πασπαλίστε με το τυρί γκούντα και τη φέτα.
  6. Τοποθετήστε το ζαμπόν και το μπέικον πάνω από τα τυριά.
  7. Προσθέστε τις ελιές (αν το επιθυμείτε).
  8. Πασπαλίστε με ρίγανη και, αν θέλετε, με λίγο ελαιόλαδο.
  9. Ψήστε για 12-15 λεπτά ή μέχρι το τυρί να λιώσει και οι άκρες να ροδίσουν.

Αυτή η συνταγή συνδυάζει την πλούσια γεύση των αλλαντικών με την φρεσκάδα της φέτας και την ξεχωριστή γεύση των ελληνικών ελιών, δίνοντας μια ελληνική πινελιά στην κλασική πίτσα. Καλή σας απόλαυση! 🍕

Στο magazine-Jim Kiriakopoulos θα ξαναπούμε για εύκολη Ελληνική πίτσα.